ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Φωτογραφια Κ Λουκέρης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Έχω καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Αίγινα. Έχω ζήσει, σπουδάσει κι εργαστεί στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ και στην Αιθιοπία. Είμαι παντρεμένος κι έχω μια κόρη 14 ετών. Εργάζομαι ως Διευθυντής στο 12ο «Στεργιοπούλειο» Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Παπάγου το 1983. Σπούδασα Παιδαγωγικά στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά (1985) και Σύγχρονη Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (1989). Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών σε Σπουδές Ανάπτυξης από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών της Χάγης (1992) και στην Πολιτική Επιστήμη από το Μεταπτυχιακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης (2000). Το 2008 ολοκλήρωσα τον κύκλο μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός της τάξης και στη διοίκηση. Διετέλεσα Διευθυντής του Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα Αιθιοπίας καθώς και του Ημερησίου Σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος» στη Τζαμέικα της Νέας Υόρκης. Ήμουν υπεύθυνος του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ακμή για πέντε έτη. Έχω διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αντέλφαϊ και στο City College του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α. όπως και στο Πανεπιστήμιο της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πειραιά και του αντίστοιχου Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είμαι μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Τη διετία 2012-2013 διετέλεσα Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, πολιτικού ιδρύματος του κόμματος (www.greeninstitute.gr), στο στήσιμο του οποίου συνέβαλα ως πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος. Τέλος, είμαι μέλος του Δικτύου Ριζοσπαστικής Οικολογίας – Άμεση Δημοκρατία (www.dro.org.gr).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s