ΠΟΛΥΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Υποψήφια δήμαρχος με την Κοινωνία Δημοτών Παπάγου – Χολαργού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

polikala_avatar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκα το 1951 στην Αθήνα και κατοικώ στου Παπάγου από το 1959.

Σπούδασα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκα ύστερα από συνειδητή επιλογή μου 32 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση από τα οποία τα τελευταία 21 στα σχολεία του Χολαργού. Η καθημερινή μου σχέση με τα παιδιά , διεύρυνε τους ορίζοντές μου, κρατώντας με σε επαφή με τη νέα γενιά , τα όνειρά της, τις αγωνίες και τις ανάγκες της. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά τροφοδοτείται από αυτή τη σχέση δίνοντάς μου τη δυνατότητα να ενεργώ με βάση τη βαθειά γνώση της σύγχρονης αλλά και της μελλοντικής πραγματικότητας.

Εκλέγομαι ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Παπάγου από το 1978 , συνεχώς, έως σήμερα.

Μόνη εξαίρεση ήταν οι εκλογές του 1986 που δεν ήμουν υποψήφια , διότι υπήρχε ασυμβίβαστο με την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού στη δημόσια εκπαίδευση.

Η πολυετής δράση μου έχει αποδείξει οτι εργάστηκα με συνέπεια για τη λύση όλων των μεγάλων προβλημάτων του δήμου Παπάγου είτε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο είτε ως μέλος ομάδων και συλλόγων πολιτών. Πέρα από τη συστηματική παρουσία και δράση στα θέματα του δήμου, έδωσα την προσωπική μου μάχη για τα μείζονα ζητήματα του προαστίου όπως για παράδειγμα το κυκλοφοριακό, η αποφυγή της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Γουδή, η αποτροπή της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου , τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή και την προστασία του Υμηττού.

Κατά την τελευταία θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου πια Δήμου Παπάγου-Χολαργού υπερασπίστηκα την ουσιαστική ενοποίηση των δύο πρώην Δήμων με την πρότασή μου για την εκπόνηση κοινού Πολεοδομικού Σχεδίου και όχι μόνο. Με συνεχείς, συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις αλλά και με καίριες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια πάλεψα για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων κλπ.

Πιστεύω στη συνεργασία μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτικών παρατάξεων όταν και όπου επιτυγχάνονται προγραμματικές συγκλίσεις και η αποτροπή άγονων αντιπαραθέσεων και προσωπικών πολιτικών που οφείλονται σε μικροεγωϊσμούς.

Στόχος μου είναι να συμβάλλω στη δημιουργία μιας τοπικής κοινωνίας όπου οι αξίες της ελευθερίας , της ισότητας, της δικαιοσύνης , της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης να βιώνονται ως καθημερινές εμπειρίες από όλους μέσα σε μία ενιαία πόλη, φιλική και βιώσιμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s