Τετάρτη 29/9 Πολιτιστικά Δρώμενα – Αυτοσχεδιάζοντας σε δημόσιο χώρο

H δημοτική κίνηση «Κοινωνία Δημοτών» και η υποψήφια Δήμαρχος κα Χριστίνα Πολυκαλά σας προσκαλούν:

Αυτοσχεδιάζοντας σε δημόσιο χώρο…
“Ό,τι συμβαίνει σε μικρή κλίμακα, έχει μεγαλύτερη επιρροή.” Maya Politis

Την Τετάρτη 29/09, πίσω από το Πάρκο του Παπάγου (μετά τις 6 το απόγευμα) θα συναντηθούμε για να χορέψουμε, να ζωγραφίσουμε,να παίξουμε μουσική, να τραγουδήσουμε, να συζητήσουμε, να αυτοσχεδιάσουμε σε ένα δημόσιο χώρο. Όσοι έρθουν και όσοι περάσουν μπορούν να κάτσουν, να μας μιλήσουν, να συμμετάσχουν. Ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί όσο και όπως θέλει. Σκοπός μας να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες των κινήσεων, των ήχων, των χρωμάτων, του χώρου.

Άλλωστε, κάθε κίνησή μας είναι χορός,κάθε ήχος μουσική,κάθε γραμμή πάνω στο χαρτί καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Merce Cunningham είχε πει πως το ανθρώπινο περπάτημα είναι η ύψιστη κίνηση και ταυτόχρονα ο John Cage είχε συμπληρώσει πως ο ήχος των αυτοκινήτων παρουσιάζει ένα τεράστιο μουσικό ενδιαφέρον καθώς δεν είναι ποτέ ο ίδιος.
Η σωματική “ομιλία” χωρίς προκαθορισμένες φόρμες, κινούμενη στο πλαίσιο του παιχνιδιού,του τυχαίου και της φαντασίας πολλές φορές αρκεί για να ανακαλύψουμε τον συνάνθρωπό μας. Η μουσική συνάντηση δύο ήχων μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας μουσικής φράσης, μιας επικοινωνίας μέσα από τη δημιουργία. Όλα αυτά καθορίζουν και καθορίζονται από το χώρο….
Δημόσιος χώρος….
Ο δικός μας χώρος και ο χώρος των άλλων• μια λευκή παλέτα πάνω στην οποία μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας• ένα σημείο συνάντησης και επαφής με τη συλλογικότητα,την πολιτική, την τέχνη• η ιστορία. Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο δεν ταυτίζεται με τη συνεχή προφύλαξή αυτού, αλλά συνίσταται ακριβώς στην αξιοποίηση του. Η μη αξιοποίηση του δημόσιου χώρου τού στερεί το βασικό χαρακτηρισμό του. Οφείλουμε να ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του για να τον κρατάμε ζωντανό.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
(μετά τις 6 το απόγευμα…e-mail: sullogiko@yahoo.gr)

Advertisements
This entry was posted in ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s