Στο δρόμο προς τις κάλπες

Του Κώστα Λουκέρη, Εκπαιδευτικού, πολιτικού επιστήμονα.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Κοινωνία Δημοτών Παπάγου-Χολαργού»

Η πρόσφατη διαμάχη για τα οικονομικά στοιχεία μεταξύ των δύο υποψηφίων Δημάρχων Παπάγου-Χολαργού, απερχομένων Δημάρχων Χολαργού Κου Νικολάου και Παπάγου Κου Ξύδη αντίστοιχα δημιουργεί θλίψη κι οργή. Η απέλπιδα προσπάθειά τους να συνεχίσουν το «έργο» τους γεννά σκέψεις για τις Δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν σε λίγες μέρες.

Εάν δε κάποιος εντάξει στην εικόνα και τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Κο Δεμερτζή, τότε συνειδητοποιεί την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών και την αδυναμία των κυρίων αυτών να κατανοήσουν τόσο την πραγματικότητα του Καλλικράτη, όσο και τις ευθύνες για την πόλη μας την εποχή του μνημονίου, την εποχή της ηθικής χρεοκοπίας του πολιτικού μας συστήματος τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

 
 
 

 

 

Εάν δεχτούμε ότι τόσο ο κύριος Νικολάου όσο και ο κύριος Ξύδης μας λένε την αλήθεια – όπως άλλωστε οφείλουν να κάνουν – τότε καταλαβαίνουμε ότι η οικονομική κατάσταση της νέας μας πόλης θα ΄ναι ζοφερή και την ευθύνη φέρουν και οι δύο, ο καθένας για το Δήμο του. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα κι αν λέει την αλήθεια ο ένας από τους δύο, αν και σ’ αυτή την περίπτωση και ο πιο καλοπροαίρετος δημότης δεν μπορεί παρά να αρχίσει να αμφιβάλει για τη σχέση ψέματος κι απόκρυψης της αλήθειας.

Κι ο κύριος Δεμερτζής θα μου πείτε πού κολλάει; Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση από την Κοινωνία Δημοτών; Όχι, αλλά αν δεν απατώμαι ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Χολαργού και καλό θα ήταν να έχουμε κι έναν απολογισμό δράσεων απέναντι στο σύστημα Νικολάου στο Δήμο Χολαργού. Ο «Νέος Δήμαρχος» στη «Νέα Πόλη» δεν είναι χτεσινός. Κι ο καθένας μας κρίνεται από τη δράση του στη θέση ευθύνης που τον θέτει ο δήμος ή από την απουσία αυτής του της δράσης.

Στις δημοτικές εκλογές, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια αρκετών υποψηφίων δε θα μετρήσουν ούτε το πόσα αγάλματα και ανδριάντες φύτεψε ο κάθε Δήμαρχος, ούτε πόσο «αγαπά την πόλη» σε δηλώσεις. Δε θα μετρήσουν ούτε σε πόσα εθνικοτοπικά σωματεία και φιλοπρόοδους συλλόγους ανήκει ο καθένας, ούτε πόσες φορές φωτογραφήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο ή τον Πατριάρχη. Δε θα χρησιμεύσει ούτε σε πόσα πόστα έχει χρηματίσει στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ. Η φώτιση του μεγαλοδύναμου φαίνεται ότι ήταν φειδωλή τόσο στον Παπάγο όσο και στον Χολαργό, η δε αύρα των ηρώων μας στους εθνικούς αγώνες δε στάθηκε πάνω από τ΄ αγάλματά τους για να μας φωτίσει.

Οι πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού θα λειτουργήσουν αυστηρά πολιτικά. Θα καταδικάσουν αυτούς που ευθύνονται για τα αδιέξοδα της πόλης μας, οικονομικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά. Θα αρνηθούν να βάλουν την ψήφο τους στο τσουβάλι των πρωτοσέλιδων των αθηναϊκών εφημερίδων που θα πανηγυρίσουν στις 8 Νοεμβρίου για την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, γιατί τα δύο κόμματα της εξουσίας έχουν δείξει το επικίνδυνο πρόσωπό τους στα 40 περίπου χρόνια της εναλλασσόμενης εξουσίας τους.

Οι δημότες Παπάγου και Χολαργού έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να πάψουμε να μας θεωρούν δεδομένους! Έχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε τη θλίψη και την οργή μας σε δημιουργική δράση. Η Κοινωνία Δημοτών Παπάγου-Χολαργού, με την υποψηφιότητα της Χριστίνας Πολυκαλά για Δήμαρχο, δεν είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, αλλά η συνισταμένη των χρόνιων ανησυχιών μας και των ενδόμυχων ελπίδων μας ότι η πόλη μας, με σχέδιο, μεράκι κι ανιδιοτέλεια μπορεί να γίνει ένα εργαστήρι δημιουργίας και δημοκρατίας.

Καθένας μας και καθεμιά μας έχουμε την υπέρτατη ατομική ευθύνη για το μέλλον της ζωής μας. Από την 1η Ιανουαρίου 2011, με Δήμαρχο τη Χριστίνα Πολυκαλά δε θα κρύβουμε τα χρέη μας, δε θα υποκύπτουμε σε δεσμεύσεις σε εργολάβους, δε θα προβαίνουμε σε ληστρικές για το Δήμο μας συμβάσεις, δεν θα κόβουμε κορδέλες σε ανα-μετα-επαν-αναπλάσεις, δε θα λέμε πόσο αγαπάμε τον Υμηττό και μετά θα υποκύπτουμε στις κάθε λογής πιέσεις της κεντρικής διοίκησης ή σε συμφέροντα προκειμένου «να τα ΄χουμε καλά» με αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Την 1η Γενάρη του 2011 θέλουμε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι δε θυσιάζουν το κοινό καλό για να εξαργυρώσουν προεκλογικές κομματικές επιταγές. Θέλουμε ο Δήμος να περάσει στα χέρια όλων αυτών των δημοτών που μοχθούν καθημερινά κι αγωνιούν καθημερινά για όσα βλέπουν στην πόλη μας κι έως τώρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εναπόθεταν τις ελπίδες τους στους λάθος ανθρώπους. Στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε όχι για «να βγει» ο Ξύδης, ο Νικολάου ή ο Δεμερτζής, αλλά για να βγουν στο προσκήνιο όλοι κι όλες όσοι θέλουμε να πάρουμε τις τύχες της πόλης μας στα χέρια μας! Κάθε ψήφος στην Κοινωνία Δημοτών είναι ψήφος ειλικρίνειας, αγωνίας και δημιουργίας. Η μόνη ελπίδα για τη ζωή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 and tagged . Bookmark the permalink.