Για τη στάση της «Κοινωνίας Δημοτών» τη β’ Κυριακή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Για τη στάση της Κοινωνίας Δημοτών τη Β’ Κυριακή

Η Κοινωνία Δημοτών ευχαριστεί από καρδιάς τους 2315 Δημότες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τη στήριξή τους μέσα στις δύσκολες συνθήκες των εκλογών της Κυριακής, συνθήκες που προέκυψαν από τη γενική συγκυρία και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, που ανέδειξε τους δύο τελικούς διεκδικητές, είναι αρνητικό για τον νέο Δήμο του Παπάγου – Χολαργού. Η μεγάλη αποχή μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Η Κοινωνία Δημοτών έχει διατυπώσει δημόσια τις θέσεις της για την πορεία του Δήμου μας, οι οποίες είναι ριζικά διαφορετικές από αυτές των δύο υποψηφίων Δημάρχων. Θα ασκήσουμε μαχητικά προγραμματική αντιπολίτευση μεταφέροντας τις προτάσεις μας, που περιέχονται στο πρόγραμμά μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους τους χώρους διαβούλευσης της τοπικής κοινωνίας, αναζητώντας συγκλίσεις με όλες τις τοπικές κοινωνικές δυνάμεις.

Επίσης θεωρούμε επικίνδυνη μια τοπικιστικού χαρακτήρα τάση που διαφαίνεται, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει αντιθέσεις μεταξύ των κατοίκων των δύο Δήμων που αποτελούν πλέον το κοινό μας «σπίτι». Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι και των δύο περιοχών του ενιαίου Δήμου έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις, για τα οποία πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι.

Η στάση μας είναι καθαρή και δημόσια: δεν στηρίζουμε – έμμεσα ή άμεσα – κανέναν από τους δύο. Μπροστά στην κάλπη θα αποφασίσει ο καθένας από εμάς πώς θα εκφράσει αυτή την κοινή μας θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπo.

ΠΑΠΑΓΟΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 9/11/2010

This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 and tagged . Bookmark the permalink.