Για την Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Παπάγος-Χολαργός 16 Δεκεμβρίου 2010

Στην πρόσκληση για ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου που έστειλε ο νέοεκλεγμένος Δήμαρχος της Πόλης μας αναφέρει στην πίσω σελίδα ότι χορηγός της εκδήλωσης είναι το “University of Indianapolis – Athens Campus”.

Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Τα ξενόφωνα αυτά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα – επιχειρήσεις είναι, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης και δια νόμου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιούν τον τίτλο του Πανεπιστημίου σε οποιαδήποτε γλώσσα (Ν.3848/2010 άρθρο 45, ΦΕΚ 71 – 19 Μαΐου 2010).

Το εν λόγω κολλέγιο λέγεται, σύμφωνα με την άδεια του, «Κολλέγιο Ινδιανάπολης Αθηνών» και έχει διακριτικό τίτλο «UINDY ATHENS» και όχι University of Indianapolis. Η χρήση λοιπόν του όρου «University» που αφορά ιδιωτικό ίδρυμα σε δημόσιο έγγραφο, όπως είναι η πρόσκληση του Δημάρχου στην ορκωμοσία των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, δείχνει μια ελαφρότητα τουλάχιστον, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την δημόσια Παιδεία. Διότι, είτε ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει τους νόμους που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, είτε αποδέχεται τις προσπάθειες αυτών που απεργάζονται την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Ελπίζουμε δε να μην παραπέμπει και σε πολιτική βούληση υπέρ μιας γενικής κατεύθυνσης ιδιωτικοποιήσεων.

Καλούμε τον Δήμαρχο να εκδώσει ανακοίνωση διορθώνοντας το σχετικό σφάλμα της πρόσκλησης, αναφέροντας την νόμιμη ονομασία του συγκεκριμένου κέντρου μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Εφόσον δεν το πράξει, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Κοινωνίας Δημοτών» σε ένδειξη διαφωνίας με την παραπάνω ενέργεια, δεν θα παραστούν στην εκδήλωση μετά την ορκωμοσία.

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Για την Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

  1. Παράθεμα: Ορκωμοσία νέου δημοτικού συμβουλίου « Κοινωνία Δημοτών Παπάγου-Χολαργού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.