Ορκωμοσία νέου δημοτικού συμβουλίου

Την Τετάρτη 22/12 ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και της «Κοινωνίας Δημοτών» στην τιμή και τη συνείδησή τους.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» Χριστίνα Πολυκαλά έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ως επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνία Δημοτών Παπάγου Χολαργού εύχομαι στον νέο δήμαρχο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συβούλους και μέλη των τοπικών συμβουλίων καλή δύναμη, ορθή κρίση και …γερά νεύρα. Εύχομαι επίσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο να πρυτανεύσει η συνεργασία και η συναίνεση.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την μετακίνησή σας σε ένα πιο δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης. Από τη δημοκρατία κανείς δεν χάνει ούτε εσείς ούτε εμείς και πολύ περισσότερο οι δημότες. Τώρα που έχει περάσει ο ενθουσιασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων και η καταμέτρηση των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων έρχεται η ώρα του Δημότη. Γιατί αυτός είναι στο κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν των συμφερόντων των δημοτών οδηγεί σε γκρίζες περιοχές όπου οι δημοτικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες με θέματα διαπλοκής.

Ετσι εύχομαι επίσης, και θα δώσουμε τη μάχη μας γι αυτό, ο νέος δήμος να ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική και παίρνει τις αποστάσεις του από εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση προς ίδιον όφελος. Σίγουρα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άρωμα πολιτικής, στην ουσία βρίσκεται στο ίδιο καζάνι όπου βράζουμε όλοι οι Ελληνες, στο καζάνι του μνημονίου, στο τούνελ της ύφεσης. Ο Δήμος δεν μπορεί παρά νε στρέψει το βλέμμα του στο δοκιμαζόμενο λαό και να βρει λύσεις που θα κάνουν την καθημερινή ζωή του λίγο καλύτερη. Και αυτό δεν θα είναι έργο βιτρίνας θα είναι η βάση για μια κοινωνία δημοτών, για μια κοινότητα της οποίας κάθε μέλος ενδιαφέρεται για τους άλλους. Θα είναι έργο αλληλεγγύης, κάτι που είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης για την εποχή μας.

Σας ευχαριστώ

Δείτε ακόμα:

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s