Ανακοίνωση της ΚΔ σχετικά με την επίσκεψη Λίμπερμαν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η δημοτική κίνηση «Κοινωνία Δημοτών» καταγγέλλει την επίσκεψη στη χώρα μας του υπουργού εξωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, κατόπιν πρόσκλησης της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά την δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» σε διεθνή ύδατα, που ξεσήκωσε την παγκόσμια κατακραυγή και χαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (UNCHR) ως παράνομη και εγκληματική.

Η επίσημη πρόσκληση του εγκληματία πολέμου Λίμπερμαν υλοποιείται από την κυβέρνηση στα πλαίσια της μικρονοϊκής πολιτικής της «στρατηγικής συνεργασίας» με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, κατόπιν και αμερικανικών υποδείξεων, για την άρση της αυξανόμενης διεθνούς απομόνωσης του, εξ αιτίας της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί απέναντι στον υπό αποικιακή κατοχή Παλαιστινιακό λαό και την παραβίαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου.

Ο Λίμπερμαν, ηγέτης του ακροδεξιού και ρατσιστικού ισραηλινού κυβερνητικού κόμματος Yisrael Beiteinou είναι γνωστός παγκοσμίως για τις φασιστικές και ρατσιστικές του απόψεις και θέσεις, είναι ένθερμος υποστηρικτής της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τις εστίες τους για τη δημιουργία ενός «καθαρού» εβραϊκού κράτους στην περιοχή. Έχει χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου και δεν επισκέπτεται αρκετές ευρωπαϊκές χώρες φοβούμενος σύλληψη και παραπομπή για εγκλήματα πολέμου…

Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την παρουσία του στην χώρα μας και καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του την Τετάρτη 12/1/2011 στο Σύνταγμα στις 6 μμ.

Η «Κοινωνία Δημοτών» θα προτείνει σε επόμενη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού Παπάγου την αδελφοποίηση του Δήμου μας με Δήμο της μαρτυρικής Γάζας.

Το Συντονιστικό της ΚΔ.

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.