Αγία Σκέπη: αίτηση 11 μελών του ΔΣ για εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση

Παπάγος-Χολαργός 2 Μαρτίου 2011

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού

Αγ. Σκέπη

Οι κάτοικοι του Παπάγου έχουν αιφνιδιαστεί από τις πρόσφατες εξελίξεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σκέπης, λόγω της έναρξης, αλλά και της άμεσης διακοπής από το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου των έργων εκσκαφών και κοπής πρασίνου, με σκοπό τη μετατροπή τμήματος της πλατείας και του άλσους σε τσιμεντένιες θέσεις στάθμευσης περιμετρικά της εκκλησίας και άλλες εργασίες διαμορφώσεων, μειώνοντας τον ελεύθερο χώρο και τις χωμάτινες και πράσινες επιφάνειες.

Η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στις αναγκαίες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές πριν την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, γεγονός που δικαίως προκάλεσε καταγγελία δημοτών, παρέμβαση της εισαγγελίας και διακοπή εργασιών από την Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής και μάλιστα μέχρις ότου δοθεί νέο σήμα στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου.

Με τη διακοπή επ’ αόριστον των οικοδομικών εργασιών έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, διαταράσσοντας τη λειτουργία της εκκλησίας και προκαλώντας προβλήματα ασφάλειας και πρόσβασης σε ένα χώρο ελεύθερης χρήσης από τους δημότες και σε μια εποχή κατά την οποία παραδοσιακά αυξάνουν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και τελετές.

Ζητούμε άμεση ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή και εκ νέου συζήτηση, με εισαγωγή του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει επίσημη και υπεύθυνη τοποθέτηση του Δήμου για το σύνολο των απαιτούμενων εγκρίσεων και το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα, δηλ. οικοδομική άδεια, έγκριση ΕΠΑΕ, τυχόν ανάγκη τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου λόγω αλλαγής χρήσης σε σχέση με τους χώρους υπαίθριας στάθμευσης (ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία), κ.λ.π.

Επειδή έχει εγκριθεί σημαντικού ύψους χρηματοδότηση για την ανάπλαση της πλατείας στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας «Πράσινη ζωή στην Πόλη», χρηματοδότηση η οποία τίθεται σε κίνδυνο, λόγω των εξελίξεων, θεωρούμε ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου, ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δώσει η Δημοτική Αρχή, να κριθεί η παραπέρα πορεία του έργου.

Ακόμα και αναπροσαρμογή της μελέτης θα ήταν σκόπιμη και εφικτή, ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες δημοτών για την ουσιαστική μετατροπή της χρήσης της πλατείας και του άλσους σε χώρους στάθμευσης, ενέργεια για την οποία ουδεμία γνώση είχαν, μια και καμία δημοσιοποίηση της μελέτης προς τους κατοίκους δεν είχε γίνει από τη Δημοτική Αρχή, αν και ο χώρος αποτελεί σημείο αναφοράς υπερτοπικής σημασίας.

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χριστίνα Πολυκαλά
Δημήτρης Πλειώνης
Αθανάσιος Αυγουρόπουλος
Δημήτρης Νικολάου
Ευαγγελία Πλατανιά
Βικτωρία Νικάκη
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
Περικλής Ζήκας
Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη
Γιάννης Κεχρής
Μαρία Δημητριάδου

Διαβάστε ακόμα:

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΡΑΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Αγία Σκέπη: αίτηση 11 μελών του ΔΣ για εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση

  1. Παράθεμα: 8ο Δημοτικό Συμβούλιο: Αγία Σκέπη – O Δήμαρχος ζητάει πραξικοπηματικά την αναβολή της συζήτησης « Κοινωνία Δημοτών Παπάγου-Χολαργού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.