Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα με τα απορρίμματα ζητάει η αντιπολίτευσή

12 Μαϊου 2011

Πρός τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε

Όπως θα έχετε διαπιστώσει όταν κυκλοφορείτε στο Χολαργό, η πόλη μας βρίσκεται σε κίνδυνο μη διασφάλισης των όρων υγιεινής διαβίωσης.

Χωρίς να υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους γύρω από τους κάδους οι οποίοι

έχουν μετατραπεί σε εστίες μολύνσεως. Αν και η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί κανονικά, εντούτοις παρουσιάζεται αδυναμία να γίνει η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων.

Ο Χολαργός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά μια υπηρεσία που δεν έχουν, όπως την αποκομιδή των σκουπιδιών και μάλιστα σε μια περίοδο έντονων οικονομικών δυσκολιών.

Τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι κινδυνεύουν, ενώ στερούνται μια από τις βασικότερες υπηρεσίες που οφείλει να τους παρέχει ο δήμος και δικαίως διαμαρτύρονται έντονα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων και καταγγελιών από τους κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Χολαργού.

Μπροστά σ’ αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η διοίκηση φαίνεται ότι αδυνατούν να δώσούν μόνοι τους λύση στο πρόβλημα και χρειάζεται να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

Γι αυτό θεωρούμε απαραίτητο να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα και οι ενδεχόμενες λύσεις του.

Σε μια τέτοια διαδικασία θεωρούμε απαραίτητη επίσης την παρουσία και την συμβολή των εργαζομένων, έτσι ώστε να λάβουμε σαφή εικόνα της κατάστασης

και των δυσκολιών της και να συζητήσουμε νηφάλια και με ψυχραιμία μαζί τους τις λύσεις που προτείνουν και εκείνοι που γνωρίζουν και αγωνίζονται καθημερινά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Αυγουρόπουλος Θανάσης

Δημητριάδου Μαρία

Ζήκας Περικλής

Κεχρής Γιαννής

Μουντάκη Μαρία

Μπρέμπου Γωγώ

Νικάκη Βίκυ

Νικολάου Δημήτρης

Παπαγεωργίου Άκης

Πλατανία Βαγγελιώ

Πλειώνης Δημήτρης

Πολυκαλά Χριστίνα

Τίγκας Κών/νος

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ and tagged , . Bookmark the permalink.