Ανακοίνωση για τον οικονομικό απολογισμό του ΔΑΟΧ και όσα ακολούθησαν στο 14ο ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διαφάνεια στην πράξη

04.06.11

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις εξαγγελίες και την πράξη. Είναι η συνέπεια. Η Κοινωνία Δημοτών μένει πιστή στο δρόμο της διαφάνειας και επιμένει στην υπόθεση ΔΑΟΧ. Από στοιχεία που η επικεφαλής της παράταξης Χριστίνα Πολυκαλά έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ανακύπτουν εύλογες απορίες για τη διαχείριση των χρημάτων του Οργανισμού. Προκύπτει ύπαρξη λογαριασμών πέραν του προβλεπομένου για την κίνηση των εξόδων του Δήμου ενώ τα έσοδα παραμένουν για την ώρα …άφαντα.

Η κυρία Πολυκαλά ζήτησε αρμοδίως από την πρόεδρο του ΔΑΟΧ να προσκομίσει τα στοιχεία αλλά αυτά που τελικά της δόθηκαν, μετά από την παρέλευση αδικαιολογήτως μεγάλου χρονικού διαστήματος είναι η μισή αλήθεια. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο μέρος των εξόδων που αρκετά από αυτά εμφανίζονται παράτυπα σε ιδιόχειρες αποδείξεις.

Η Κοινωνία Δημοτών διά στόματος της Χριστίνας Πολυκαλά διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε αναφορά της κατάστασης στις αρμόδιες αρχές ώστε να διενεργηθεί εκτενής έλεγχος στα οικονομικά του ΔΑΟΧ (χρήση 2010) και να φανεί το βάθος και το εύρος των τυχόν ατασθαλιών.

Με δεδομένο ότι ο απολογισμός του ΔΑΟΧ πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν απομένει παρά η υπόθεση να οδηγηθεί σε έρευνα από τους κατά νόμο αρμόδιους. Την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρουν τόσο οι αμέσως εμπλεκόμενοι όσο και η διάδοχη διοίκηση που έως τις 2 Ιουνίου δεν είχε παραδώσει τα στοιχεία που ζητούσε η Χρ. Πολυκαλά.

Χαρακτηριστικό της ασυνέπειας αλλά και της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει την πλευρά Νικολάου είναι και η φραστική επίθεση που ο τελευταίος επιχείρησε για το ζήτημα εν ώρα δημοτικού συμβουλίου προς το πρόσωπο της κυρίας Πολυκαλά με τις φράσεις «άθλια Παπαγιώτισσα» και «his master’s voice». Κατανοούμε το άγχος του τέως Δημάρχου μπροστά στο ενδεχόμενο να διερευνηθούν διεξοδικά τα «έργα και οι ημέρες του» αλλά θέλουμε να τον καθησυχάσουμε για να μη ματαιοπονεί : H Κοινωνία Δημοτών θα προχωρήσει έως εκεί που της επιτρέπουν τα νόμιμα μέσα για να πέσει φως σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση όσο είναι αυτή της διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Οι «τυφλοπόντικες» του ΔΑΟΧ θα βρουν από τις υπόγειες διαδρομές τους παρά την «άφεση» που δόθηκε, αδίκως, από το παρόν δημοτικό συμβούλιο.

Πρέπει εν κατακλείδι να σημειώσουμε ότι αρχική πρόθεσή μας δεν ήταν ούτε να υποκαταστήσουμε τους ορκωτούς λογιστές ούτε να κάνουμε τον αστυνόμο Σαίνη. Πρόθεσή μας ήταν να έχουμε μια επαρκή πολιτική απάντηση, που δεν μας δόθηκε, με βάση επαρκή στοιχεία που δεν εμφανίστηκαν, γι’ αυτό και καταψηφίσαμε τον απολογισμό. Στη συνέχεια ζητώντας τα στοιχεία και πάλι βρεθήκαμε προ αδιεξόδου, γι’ αυτό και ανακοινώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Ιουνίου ότι ζητάμε γραπτώς τα στοιχεία και θα τα καταθέσουμε στο ελεγκτικό συνέδριο.

Με αυτόν τον τρόπο η Κοινωνία Δημοτών κάνει πράξη την υπόσχεση που έχει δώσει στους δημότες της, ότι θα δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τις υποθέσεις που τον αφορούν.

Για την Κοινωνία Δημοτών
Χριστίνα Πολυκαλά

Δείτε επίσης:

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, VIDEO and tagged , . Bookmark the permalink.