Φανερωμένης: Πεζοδρόμια – Πάρκινγκ 0-1

οδός Φανερωμένης – τα δένδρα της πλ. Παλαμά έχουν κοπεί

Πεζοδρόμια-πάρκινγκ 0-1

της Χριστίνας Πολυκαλά, δημοτικής συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

Ισως οι προθέσεις να είναι καλές. Να αυξηθούν οι θέσεις πάρκινγκ στη Φανερωμένης και να κοπεί η κακή συνήθεια των οδηγών να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. Από τις καλές προθέσεις όμως μέχρι αυτό που συμβαίνει με τα έργα στην περιοχή υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Το πλάτος των πεζοδρομίων στη Φανερωμένης μικραίνει εις βάρος των πεζών έτσι ώστε μοιάζει σαν να έχει υιοθετηθεί το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο μόνο που τώρα …δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Επίσης για κάποιο λόγο, ίσως στο όνομα της αναμόρφωσης, κόπηκαν τρία μεγάλα δέντρα της πλατείας Παλαμά (θα τρίζουν τα κόκαλα του ποιητή). Το σίγουρο είναι ότι οι δημότες της περιοχής βρίσκονται μπροστά σε ένα φαινόμενο που τους υποβαθμίζει στο όνομα της «αναβάθμισης» που περιορίζει το χώρο των πεζοδρομίων τους και όλα αυτά χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Προσωπικά έθεσα επανειλημμένα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο να μην συνεχιστεί το έργο δυστυχώς όμως βρέθηκα να μιλώ «εις ώτα μη ακουόντων». Αυτή η υπόθεση μοιάζει να χάθηκε κσι οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν έμειναν απλοί θεατές της κοπής δέντρων και της μείωση του χώρου των πεζοδρομίων.Την επόμενη φορά που μια τέτοια κίνηση θα επαναληφθεί ας είμαστε σε εγρήγορση. Ο δήμος ανήκει σε αυτούς που ζουν καθημερινά στο τοπίο του και όχι σε σχέδια που θυσιάζουν δέντρα και ζωτικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα:

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ and tagged , . Bookmark the permalink.