«Κρίση & Οικογένεια» : Προβληματισμοί – Προοπτικές – Παρεμβάσεις – Βιωματικό σεμινάριο

Αγαπητοί φίλοι,

Η δημοτική κίνηση «Κοινωνία Δημοτών» στα πλαίσια του προγραμματισμού της για την διοργάνωση σειράς ανοιχτών εκδηλώσεων- ομιλιών – σεμιναρίων, προτίθεται να υλοποιήσει την ευγενική προσφορά της φίλης κ. Ελένης Αναγνώστου για το παρακάτω βιωματικό σεμινάριο. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε, να επικοινωνήσετε μαζί μας το ταχύτερο δυνατόν.

Δημοτικοί Σύμβουλοι:    Χριστίνα Πολυκαλά
                                           Δημήτρης Πλειώνης

«ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
Προβληματισμοί – Προοπτικές – Παρεμβάσεις
Βιωματικό σεμινάριο

Εισηγήτρια: Ελένη Αναγνώστου, M.Sc. Counseling Psychology, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Υπεύθυνη προγράμματος ΚΕΘΕΑ – Παρέμβαση.

Διάρκεια: 3 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.
Τόπος: Μέτωνος 62
Πρόγραμμα συναντήσεων:

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 ώρα 19.00 – 21.00
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 ώρα 19.00 – 21.00
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 ώρα 19.00 – 21.00

Η οικονομική κρίση επηρεάζει βαθιά και αποδομεί το άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία. Τα σταθερά σημεία αναφοράς καταρρέουν, οι υφιστάμενες δομές, τα πλαίσια και οι θεσμοί αμφισβητούνται. Η ελληνική οικογένεια με απρόσμενο τρόπο υφίσταται αλλαγές που την διαταράσσουν και την μεταβάλλουν, περιορίζοντας τις δυνατότητες επιλογών.

Οι γονείς δοκιμάζονται και παλεύουν να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Παράλληλα καλούνται να δημιουργήσουν ένα ασφαλές οικογενειακό πλαίσιο όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν και θα αναπτύσσονται. Αντιφάσεις που ενέχουν συγκρούσεις και κινδύνους.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Η ίδια η οικογένεια, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την κρίση, παράγει ένταση και πόλωση ενώ γίνεται αποδέκτης της έντασης και πόλωσης που κυριαρχεί στην κοινωνία. Κάποιες φορές η πίεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που αναγκάζεται να «κλείσει», να πάρει αμυντική θέση, να σταματήσει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και να αναπτύξει δυσλειτουργία. Άλλες φορές δεν αντέχει και διαλύεται.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση του ρόλου της οικογένειας στις σημερινές συνθήκες, η αναζήτηση τρόπων στήριξης των μελών της και η ανίχνευση δεξιοτήτων αντιμετώπισης της κρίσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν αίτηση με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση pliodim στο hotmail.com και chpolykala στο gmail.com μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 (παρακαλούμε να αναφέρεται τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s