Μικρές αντιδημοκρατικές κρίσεις εν μέσω ΚΡΙΣΗΣ – σχετικά με το ζήτημα μετονομασίας της οδού 17ης Νοεμβρίου

Μικρές αντιδημοκρατικές κρίσεις εν μέσω ΚΡΙΣΗΣ

Η κίνηση που εμφανίζεται για την μετονομασία της 17ης Νοεμβρίου σε Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί σκαιότατη προσβολή στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι νεκροί της αποτελούν το πιο φωτεινό σημείο της αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίον της Απριλιανής δικτατορίας. Αποτελεί σημείο αναφοράς των δημοκρατικών αγώνων που ακολούθησαν. Κορυφαία στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.

Καταλαβαίνουμε ότι οι κάθε είδους νοσταλγοί του φασιστικού παρελθόντος αναζητούν κάθε ευκαιρία για να συκοφαντήσουν και ανατρέψουν κάθε σύμβολο των λαϊκών αγώνων. Δεν είναι δυνατόν όμως να σωπάσουμε μπροστά σε τέτοιου τύπου απόπειρες να συνδεθεί η μνήμη του Πολυτεχνείου με τη σημερινή κρίση. Η ενοχοποίηση μιας ολόκληρης γενιάς με πρόσχημα τη συμπεριφορά κάποιων μελών της (χωρίς σε καμία περίπτωση να συμφωνούμε με τις συγκεκριμένες προσωποποιήσεις που γίνονται από την εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και τον Πατριωτικό Πυρήνα (!!!), αποτελεί μέθοδο και γνωστή φασιστική τακτική περί ομαδικής ευθύνης.

Πολύ περισσότερο όταν οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κρίσης ανήκουν σε άλλες γενιές ή ήσαν απόντες.

Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει αντίθετους.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Χριστίνα Πολυκαλά

Δημήτρης Πλειώνης

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.