Αναγγελία εκδηλωσης για απορρίμματα (03/04/2013)

Η διαχείριση των απορριμμάτων μας

(Οι ευθύνες οι δικές μας, του Δήμου μας και της Περιφέρειάς μας)

Πριν δυο χρόνια, η Παράταξή μας είχε κάνει μια εκδήλωση για το πώς είναι σκόπιμο να γίνεται η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων μας.

  • Το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος μας έκανε ένα Διεθνές Συνέδριο για τα απορρίμματα, σε συνεργασία με το ΕΜΠ. Συγκλονιστήκαμε όταν από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) πληροφορηθήκαμε πως σε μια ανεξάρτητη αξιολόγηση, η χώρα μας βρέθηκε τελευταία και καταϊδρωμένη μεταξύ των 27 χωρών – μελών, παρασάγγες κάτω από τη γειτονική μας Βουλγαρία, στον τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι της χώρας μας (άρα και ο δικός μας) διαχειρίζονται τα απορρίμματα!
  • Συνειδητοποιούμε ότι επίκειται η έναρξη επιβολής τσουχτερών ετήσιων προστίμων από την ΕΕ στη χώρα (που θα περάσουν στους υπαίτιους Δήμους), για μη συμμόρφωσή στην σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία (πρόληψη, διαχωρισμός στην πηγή, κομποστοποίηση, κτλ).
  • Ξέρουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα της κατασκευής 4 εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, με σχεδιασμό (τεχνολογία, μέγεθος) έντονα αμφισβητούμενο και ιδιαίτερα επαχθείς όρους για τους κατοίκους της Αττικής (διάρκεια σύμβασης, δέσμευση τροφοδοσίας απορριμμάτων). Αν αυτά επαληθευτούν, θα τινάξουν στα ύψη τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη, που πληρώνουμε.

Στην προσπάθειά μας να φωτίσουμε καλύτερα αυτό το πολύπλοκο πρόβλημα και να διαμορφώσουμε από κοινού συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ορθολογικότερη και οικονομικότερη διαχείριση των απορριμμάτων, οργανώνουμε εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο, την Τετάρτη, 3 Απριλίου στις 19:30. Διακεκριμένοι ομιλητές, με πρακτική εμπειρία στο θέμα, θα μας πουν την άποψή τους. Σας καλούμε να τους ακούσουμε και να τους υποβάλλουμε τα δικά μας ερωτήματα.

Η επιτροπή Ποιότητας Ζωής της «Κοινωνίας Δημοτών Παπάγου-Χολαργού»

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Επ Ποιότητας Ζωής. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s