ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παπαγιώτες ενδιαφέρονται για το Χολαργό.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου βράδυ, γύρω στις 9:30, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας συζητάει ένα θέμα σχετικό με τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Χολαργού. Οι περισσότεροι από τους 22 δημοτικούς συμβούλους του Χολαργού απουσιάζουν. Σε αντιδιαστολή, από τους 11 δημοτικούς συμβούλους του Παπάγου απουσιάζουν μόνο 2.

Η επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών, κυρία Χριστίνα Πολυκαλά, επιχειρηματολογεί επίμονα, εκτός των άλλων,  ότι η συζητούμενη τροποποίηση είναι άτολμη. Ισχυρίζεται ότι δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε τον περιορισμό της υποβάθμισης του Χολαργού, από τα κάθε είδους μαγαζιά, μπαρ, ταβέρνες κτλ, που φαίνεται να τον έχουν κατακλείσει. Αποκαλύπτει ότι μόνο 2 πολύ μικρά από τα περίπου 200 Οικοδομικά Τετράγωνα του Χολαργού είναι χαρακτηρισμένα για χρήση «αμιγούς κατοικίας». Σε αντιδιαστολή, σχεδόν όλος ο Παπάγος είναι χαρακτηρισμένος για χρήση «αποκλειστικής κατοικίας».

Παρά το ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά το Χολαργό και την ισχνή παρουσία δημοτικών συμβούλων του Χολαργού, το λόγο παίρνουν στη συζήτηση πιο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Παπάγου, παρά του Χολαργού. Δίνεται ο λόγος σε ένα δημότη, κάτοικο Παπάγου που δεν είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Αναφέρεται και αυτός στην ανάγκη δραστικού περιορισμού των επιτρεπόμενων χρήσεων στο Χολαργό. Έχουμε δηλαδή κυρίως Παπαγιώτες να ενδιαφέρονται για ένα σοβαρότατο θέμα του Χολαργού!

Η συζήτηση κλείνει με ψηφοφορία. Το θέμα εγκρίνεται κατά την εισήγηση, με ψήφους:

  • 13 ΥΠΕΡ (Κουτάκης, Κουκής, Βεντουζά, Φασούλη, Σταθογιάννης, Δασκαλόπουλος, Αποστολόπουλος, Ρετσινιά, Μπουφούνου, Τσικρικώνη, Μπελιτσάκος, Ευαγγελοπούλου Τίγκας).
  • 3 ΛΕΥΚΑ (Τσοχαλής, Κεχρής και Δημητριάδου) και
  • 4 ΚΑΤΑ (Πολυκαλά, Σπηλιωτοπούλου, Ρεμούνδος, Ζήκας).

Τα συμπεράσματα δικά σας…

This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Επ Ποιότητας Ζωής. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s