Ανακοίνωση για τον Β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών, 22 Μαΐου 2014

kd-small

 

 

 

 

 

 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους της Κοινωνίας Δημοτών Παπάγου Χολαργού σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Αναγνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν κάτω από τις προσδοκίες μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπολείπεται της απήχησης των ιδεών μας. Ο κατακερματισμός των δυνάμεων του χώρου μας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που οδήγησε σ’ αυτό.

Αυτή την Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ των κυρίων Αποστολόπουλου και Τίγκα. Αν πιστεύαμε ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν τις θέσεις τους για το Δήμο, όπως διατυπώνονται στα προγράμματά τους, θα είχαμε δυσκολία να επιλέξουμε. Αλλά η πείρα μας λέει ότι αυτά τα προγράμματα μένουν στα χαρτιά, και η στάση τους στο παρελθόν δεν προϊδεάζει για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται ο Δήμος μας. Ευχόμαστε να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατακλύζονται από δηλώσεις στήριξης – κυρίως – υπέρ του ενός εκ των δύο. Δεν κρύβουμε την έκπληξή μας από το γεγονός ότι οι περισσότεροι στηρίζουν τον – εκ Παπάγου ορμώμενο – κύριο Τίγκα, ενώ στις παρελθούσες συζητήσεις κοινής καθόδου, η υποστήριξη Χολαργιώτη υποψηφίου αποτελούσε βασική προϋπόθεση κάθε συνεργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιμονή του κυρίου Κουγιουμτζόπουλου να προσχωρήσουμε στην υποψηφιότητά του, με μόνο επιχείρημα το ότι ο ίδιος ήταν Χολαργιώτης.

Το ζήτημα των σχέσεων με τη γνωστή φασιστική – εγκληματική οργάνωση, αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά φοβούμαστε ότι δεν διαφοροποιεί σημαντικά τους δύο υποψηφίους. Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις τους δεν είναι πειστικές, ο δε χρόνος λίγος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι λογικό και σκόπιμο να στηρίξουμε έναν εκ των δύο. Καλούμε τις φίλες και τους φίλους που μας στήριξαν, να επιλέξουν με βάση τα ίδια κριτήρια που επέλεξαν τη στήριξη στην Κοινωνία Δημοτών την πρώτη Κυριακή.

Σας υποσχόμαστε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια θα αγωνιστούμε – με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα όπως και στο παρελθόν – για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας και τη στήριξη όλων όσων έχουν ανάγκη. Στην πορεία αυτή θα επιζητήσουμε τη συνεργασία με όλες τις δημοτικές δυνάμεις που έχουν εκφράσει ανάλογες με εμάς θέσεις, και κυρίως διαφάνεια στη διαχείριση, συμμετοχή των δημοτών στη διοίκηση και ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Δήμου.

Το Συντονιστικό της Κοινωνίας Δημοτών Παπάγου Χολαργού.

This entry was posted in ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s